23 april 2017

Opening theetuin van Midgard

Ben Blonk opent theetuin van Midgard

Door Bertie van Mourik

Na maandenlange verbouwingen was het eindelijk zover: zaterdag 22 april opende loco- burgemeester Ben Blonk ‘De Koperen Koning. Dit is de vernieuwde winkel van Midgard, met de bijbehorende, geheel vernieuwde theetuin.

Nu denkt je als organisator van zoiets: ’Heerlijk, lente: dat wordt een buitengebeuren’. De weergoden dachten er anders over: het was snerpend koud en zo nu en dan regende het.

Voorafgaand aan de speeches maakte fanfare Hildegardis uit Tuitjenhorn muziek, vanwege de kou met jassen aan en gelukkig wat beschermd tegen de wind.

De genodigden en bewoners zochten wat beschutting onder een parasol.

Die beschutting moesten we helaas verlaten op het moment dat directeur Erik Beemster het woord voerde, want zover reikte het geluid niet en door de harde wind was het toch al moeilijk te horen. Erik sprak veel dank uit aan alle mensen, o.a. sponsoren, die de verbouwing en theetuin mogelijk gemaakt hebben. En natuurlijk ook aan allen die de organisatie van deze opening op zich hadden genomen.

Daarna was het woord aan loco-burgemeester Ben Blonk, voor deze gelegenheid met de ambtsketen om, wat vooral voor de bewoners zijn functie duidelijk maakte. Ook  Ben, natuurlijk beter verstaanbaar,  maakte gewag van de liefde die hij waarnam in de behandeling en verzorging van de bewoners van Midgard, het geluk dat de verzorgenden en therapeuten proberen te brengen.

De officiële handeling: het doorknippen van een lint in de deuropening van de winkel, was slechts te zien door diegenen die vlakbij stonden. Uw verslaggeefster was daarvoor te klein en te ver weg.

We stroomden naar binnen en genoten van de lekkere hapjes, de aanblik van die mooie winkel en vooral van gesprekken met bewoners, medewerkers en bezoekers.

Er stonden vazen, gemaakt door de trotse Ramona. Peter Tuin kocht er een, voor de burgemeester. Nu moet Ben daarvoor nog een plekje zoeken in het Gemeentehuis van Schagen!