Bestuurslid bestuur afdeling Schagen

Sabine Juckenack

Sabine Juckenack

Over Sabine Juckenack

Sinds 1982 woon ik in Petten. Petten heb ik leren kennen als toeriste. Twee jaar achter elkaar, 1979 en 1980 stond ik met familie op Camping Corfwater.  Jong, single, vakantie, strand en zon (en af en toe regen) en verliefd worden op een Pettemer resulteerde uiteindelijk in een verhuizing naar Petten. Sinds 1982 woon ik met veel plezier samen met mijn man in Petten.

Geboren (1957) en getogen ben ik in Duitsland in een generatie met veel politiek bewustzijn en actiebereidheid, die ik toen ten volle benut heb.

Mijn beroepskeuze was geen echte keus, want het was voor mij al vroeg duidelijk wat ik wilde, namelijk een studie Pedagogiek volgen. Het werd een studie Sociale Pedagogiek met de bijvakken Psychologie en Sociologie.

Na mijn afstuderen heb ik mijn spullen gepakt, veel was het niet en ben verhuisd. Achteraf kan ik zeggen dat ik zeker 2 jaar nodig had om ‘in te burgeren’. Die tijd had ik nodig om de taal goed te leren en gewoontes en tradities te leren kennen. Maar ik heb mijn draai gevondenen, woon en werk met veel plezier en geniet van de weidsheid van de polder en het strand.

Omdat mijn Duits diploma niet volledig erkend werd ben ik in 1985 opnieuw gaan studeren. Deze keer werd het Orthopedagogiek in Amsterdam. De studie heeft me geholpen om alle aspecten van het sociaal domein, zoals wij het nu noemen, goed te leren kennen.

De afgelopen 30 jaar heb ik gewerkt bij VKM (Voorkoming Kindermishandeling) in Den Haag, NJI (Nederlands Jeugd Instituut) in Utrecht, het Gewest Kop van Noord-Holland, de ISD en nu bij de GGD Hollands Noorden.

De werkgevers veranderden in de loop der jaren, het onderwerp blijft: preventie kindermishandeling, opvoed- en opgroeiondersteuning, zorgen dat kinderen en jeugdigen veilig en gezond kunnen opgroeien.

Een aantal jaren geleden ben ik lid geworden van de PvdA.

In mijn werk zet ik me in voor laagdrempelige en vrij toegankelijke preventie, maar ik ben overtuigd dat wij ook in de politiek nog veel meer kunnen doen, keuzes kunnen gaan maken die helpen en nodig zijn om de preventieve aanpak in het sociaal domein te versterken.

Daar wil ik me sterk voor maken.