Harry Piket over nut van Informatiepunt Digitale Overheid

Door Harry Piket op 20 februari 2022

Harry Piket, raadslid PvdA van de gemeente Schagen, was aanwezig bij de opening van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in Tuitjenhorn en vertelt:

De opening vond plaats op 31 januari door wethouder Sigge van de Veek en taalambassadeur Trudi Jenninga.

Het informatiepunt wordt georganiseerd door Wonen Plus Welzijn en KopGroep Bibliotheken in samenwerking met de gemeente Schagen. Het is bedoeld om inwoners uit de regio te helpen met digitale zaken. Het IDO is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle inwoners mee kunnen blijven doen.

Veel dingen kun je via internet regelen met de Overheid, bijvoorbeeld:

Belastingen en toeslagen
Zorg regelen
Werk zoeken
Rijbewijs verlengen
AOW aanvragen
Verkeersboetes betalen

Veel mensen ervaren problemen met het werken met een computer of een DigiD. In het Informatiepunt Digitale Overheid wordt uitgelegd waar men de informatie kan vinden en hoe het werkt.

Mensen kunnen wekelijks op het spreekuur terecht met al hun vragen over de digitale overheid. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een AOW-uitkering, het regelen van zorg of het verlengen van het rijbewijs. Ook voor het aanvragen van een coronatoegangsbewijs of het installeren van de coronacheckapp op de telefoon kan men bij het IDO terecht.

Het informatiepunt in de bibliotheek van Tuitjenhorn is elke maandagmiddag open van 14.30 tot 16.30 uur en in de bibliotheek van Schagen op donderdag van 13.30 tot 15.30 uur. Er is geen afspraak nodig voor het vragen van hulp. Ook hoeft men geen lid te zijn van de bibliotheek. De hulp is gratis. In beide bibliotheken zijn vrijwilligers aanwezig om te helpen.

Naast de wethouder was ook Vera Adels aanwezig, projectmedewerker | inclusie, diversiteit & toegankelijkheid, Anita Ruder directrice van de KopgroepBibliotheken en Peter de Wit directeur Wonen plus welzijn. Naast vrijwilligers was er ook een dame aanwezig die op latere leeftijd een cursus heeft gevolgd om van haar laaggeletterdheid af te komen. Deze cursus bestaat al 25 jaar.

 

Harry Piket

Harry Piket

Ik ben geboren op 31 januari 1954 en opgegroeid in een katholiek gezin met 7 kinderen. Mijn hardwerkende vader, bedrijfsleider in een staalconstructie fabriek, oefende in zijn vrije tijd het oude ambacht van smid uit. Na de HAVO (Fioretti Collge te Lisse) ben ik naar de lerarenopleiding Zuid West Nederland gegaan en was ik na

Meer over Harry Piket