De reactie van de NHEC op de RES

Door Vera van Vuuren op 20 juni 2020

Na het sluiten van het Klimaatakkoord eind 2018 is gewerkt aan het opstellen van de Regionale Energiestrategie (RES). De voorlopige concept-RES Noord-Holland Noord is nu klaar. In verschillende regionale en meerdere bijeenkomsten heb ik als voorzitter van de Noord-Hollandse Energie Coöperatie (NHEC)  en bestuurslid van de Coöperatie Poldermolen Wieringermeer mee kunnen praten over de opwek van duurzame energie in de regio.

De ambitie van Noord-Holland Noord is: 4,2 tWh aan duurzame energie in 2030. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van nu. De NHEC ziet de RES als een mooie kans voor het realiseren van 49% CO2 reductie in Noord-Holland Noord in 2030. De reactie van de NHEC maak ik graag kenbaar aan de PvdA-leden en is via deze link te lezen.

Met energieke groet,

Vera van Vuuren, voorzitter NHEC en steunfractielid PvdA Schagen

 

Naschrift door webmaster: de fractie van de PvdA Schagen zal haar standpunt omtrent de RES nog formuleren en zal daarbij elke inbreng – zo ook die van de NHEC – betrekken.

 

 

 

Vera van Vuuren

Vera van Vuuren

Mijn naam is Vera van Vuuren. Als baby kwam ik naar de Stolpen om te gaan wonen bij onze opa en oma Roos. Mijn tweelingzus en ik zijn vanuit Australië naar Nederland gevlogen, omdat onze moeder was overleden bij onze geboorte. Na vele verhuizingen ben ik 15 jaar geleden teruggekomen in de Zijpe. Mijn man

Meer over Vera van Vuuren