Brief van Vera van Vuuren – lijsttrekker

Door Vera van Vuuren op 30 januari 2022

Beste leden van de PvdA,

Veel dank voor het vertrouwen in mij. Ik ben zeer vereerd dat ik door jullie – de leden – ben verkozen tot lijsttrekker van de Partij van de Arbeid in de gemeente Schagen.

Passie

Mijn passie is om de goede kanten van Schagen te versterken. Werk voor iedereen vind ik heel belangrijk. Werk verbindt mensen en is nodig voor de leefbaarheid. Het werken in de agrarische sector moet dan niet ten koste gaan van onze gezondheid of het landschap. Ook geloof ik sterk in de kansen van duurzame energie.

PvdA is mijn politieke partij omdat ik sta voor kansen voor iedereen waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.

Duurzaamheid

We willen de gemeente Schagen het voorbeeld laten zijn voor de verduurzaming. Er ligt een omvangrijke opgave om van het aardgas af te gaan in de komende decennia. In Schagen hebben we de ruimte om zon en windenergie toe te passen, mits goed ingebed in ons mooie landschap.

We willen een proefgebied zijn voor nieuwe technologieën, zoals waterstof. Met de Energy & Health Campus (ECN) in ons midden kunnen wij dit als gemeente goed uitdragen. Duurzame energie geeft ook veel kansen voor werkgelegenheid. Schagen is een schitterende gemeente, die willen we behouden voor onze kleinkinderen.

Collectief

Vanuit de politiek wil ik zorgen voor collectieve oplossingen voor collectieve problemen. De gemeente Schagen kan sturen op het brede welzijn van haar inwoners door kansen te bieden en goed te communiceren.

Met veel enthousiasme zet ik mij vanuit de PvdA voor het politieke bestuur van Schagen. Juist in deze tijd moeten we mogelijk maken dat bewoners hun eigen woonomgeving naar behoeften kunnen inrichten. De opgaven op het gebied van klimaatverandering gaan mij hierbij aan het hart.

Kansen voor Schagen

Schagen biedt belangrijke kansen in de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor innovatieve landbouw, energievoorziening, waterbeheer en kustversterking. Daar wil ik als lijsttrekker van de PvdA mee aan de slag, juist omdat de rol van de gemeenten steeds belangrijker wordt. Ook op het gebied van de woningbouw, jeugdzorg, WMO.

Campagne

Met een mooie ploeg voert de PvdA Schagen campagne om met 5-7 zetels in de gemeenteraad te komen. PvdA zit al vele jaren in de coalitie en levert een wethouder. Zo hebben we ook veel kunnen bereiken. Onze inzet om het centrum van Schagen autoluw te maken, wordt nu in bijvoorbeeld plannen opgenomen. Ook de volgende termijn besturen we graag mee. Met voldoende stemmen moet dat gaan lukken.

Verkiezingsprogramma

We hebben het verkiezingsprogramma vastgesteld in december en we gaan onze tien speerpunten, zoals Wonen,  Duurzaamheid en Sociaal beleid voor jong en oud, onder de aandacht brengen. Hiervoor zullen we deelnemen aan debatten, op markten, winkelcentra en het station aanwezig zijn. We laten ons fysiek en digitaal zien.
We organiseren vier politieke Safari’s, een Groen Safari, Warmte Safari, Sociaal domein Safari en een Woon Safari. Te beginnen op vrijdag 4 februari a.s. de Groen Safari over het Schagerwad. Zie agenda.

Doe mee

We nodigen iedereen graag uit hierbij aanwezig te zijn. Alle leden worden van harte uitgenodigd om mee te doen met onze activiteiten.

Je kunt je aanmelden bij [email protected]

Met hartelijke groet,

 

Vera van Vuuren

[email protected]

tel. 06 22249089

Vera van Vuuren

Vera van Vuuren

Mijn naam is Vera van Vuuren. Als baby kwam ik naar de Stolpen om te gaan wonen bij onze opa en oma Roos. Mijn tweelingzus en ik zijn vanuit Australië naar Nederland gevlogen, omdat onze moeder was overleden bij onze geboorte. Na vele verhuizingen ben ik 15 jaar geleden teruggekomen in de Zijpe. Mijn man

Meer over Vera van Vuuren