Zomerbrief van de fractievoorzitter

16 juli 2020

Jan Schrijver – fractievoorzitter – schrijft aan u onderstaande zomerbrief met een terug- en vooruitblik. Hij wenst u – ook namens de fractie – een fijne zomer.

We hebben een zonnige maand juni achter de rug en de zomervakantie voor de scholieren is nu echt begonnen. Dit geldt ook voor de politiek, maar ik denk dat veel vertegenwoordigers van politieke partijen ook in de vakantietijd het nodige werk zullen blijven doen.

Corona

De coronacrisis heeft veel zaken op z’n kop gezet en de gevolgen daarvan worden steeds duidelijker. Het is met een gezondheidscrisis begonnen en nu wordt de financiële crisis steeds zichtbaarder. Nog erger, er zullen steeds meer mensen werkeloos raken.

Tweedeling

Als PvdA hebben wij duidelijk in de gemeenteraad naar voren gebracht dat we bang zijn voor een verdere tweedeling in de maatschappij en dat de kwetsbare gezinnen het nu nog moeilijker zullen krijgen. Helaas zie je dit nu ook gebeuren bij veel kleine middenstanders, de horeca en onder veel zzp’ers. Het is triest dat bepaalde bedrijven geheel buiten hun schuld, in grote problemen zijn gekomen. Voor deze mensen zal de PvdA extra gaan kijken hoe ze geholpen kunnen worden.

Zorg

Het onmogelijke wordt soms van mensen gevraagd en de gevolgen daarvan hebben we ook in de zorg gezien. Dankbaar en met heel veel waardering kunnen we nu gelukkig vaststellen dat we het virus in Nederland goed onder controle lijken te krijgen.

Helaas heeft corona onder de ouderen tot veel slachtoffers geleid en was het zorgpersoneel niet goed beschermd om hun taak veilig uit te voeren. Stap voor stap gaat het nu weer beter in de zorginstellingen. Gelukkig mogen we ook weer op bezoek komen want eenzaamheid is soms nog erger dan ziekzijn.

Oproep

Er valt nog veel over te zeggen maar deze zomerbrief wil ik niet te lang maken. Ik wil u oproepen om in de vakantie nog eens na te denken wat u belangrijk vindt waar de PvdA voor moet gaat staan. Er komen volgend jaar maart tweede kamer verkiezingen aan en een jaar later gemeenteraadsverkiezingen. Er zijn belangrijke thema’s, zoals de dreigende tweedeling in de maatschappij, maar ook het gebrek aan woningen, de energietransitie, het milieu en het landschap enz.

U mag mij en de fractie er op aanspreken, nog liever zie ik dat u met ons mee denkt. De PvdA gaat verandering niet uit de weg, het gaat om ons allemaal en iedereen telt mee.

Vakantie

Afgelopen week ben ik samen met mijn vrouw Inge een week wezen fietsen in de provincie Groningen en zaten we drie dagen in een klein heel mooi verbouwd armenhuisje in het wierdendorpje Tinallinge en daarna in een grote boerderij in de omgeving van Loppersum. Iedereen die van een mooi en open landschap houdt kan ik Groningen aanraden. In de Noordelijke provincies is nog heel veel rust en ruimte te vinden.

 

Zelf denk ik dat het ook beter is om zoveel mogelijk in ons eigen land te blijven. De corona pandemie is nog niet tot stilstand gekomen, dus moeten we grote risicos voor besmetting vermijden en ons gezonde verstand blijven gebruiken.

Graag wil ik iedereen – ook namens de fractie – een hele mooie en zonnige vakantietijd toe wensen.

Jan Schrijver PvdA fractievoorzitter gemeente Schagen.