Werkbezoek aan Bemo Rail in Warmenhuizen

12 april 2019

Bemo Rail BV is gevestigd in Warmenhuizen. Expert op het gebied van rangeertechniek en railsystemen. Gastvrij werden de raadsleden van gemeente Schagen ontvangen op 12 april.

Oorsprong

Het bedrijf vond zijn oorsprong in Alkmaar. Daarna was Bemo jarenlang in Waarland gevestigd. Sinds het bedrijventerrein Oudevaart Zuid in Warmenhuizen is ontwikkeld, is Bemo daarheen verhuisd.

Directie

Directeur Teun Druijf en projectmanager Arno Logman gaven een uitgebreide introductie op het unieke bedrijf dat projecten doet in binnen- en buitenland.

Arno Logman en Teun Druijf (eigen foto)

Werkplaats

In de werkplaats worden de ingekochte onderdelen afgewerkt tot het product van bestelling. Dat kan een locomotief zijn, een speciaal railsysteem voor een haven of kraan. Alles is maatwerk.

Toekomst

Het bedrijf zou op termijn wel willen kunnen uitbreiden. De mogelijkheden daarvoor lijken beperkt. De omliggende gronden zijn in bezit van groenteverwerkend bedrijf VEZET. De gemeente heeft aangegeven dat Bemo zelf met de andere bedrijven in de omgeving in gesprek zal moeten om hiervoor een oplossing te vinden. Vraag is in hoeverre de gemeenteraad hierin kan faciliteren?