Werkbezoek aan Eendenkooi ‘t Zand

Door Samuel Muntjewerf op 4 mei 2023

Graag nodigt de PvdA alle geïnteresseerden op 13 mei uit voor een biodiversiteits-excursie bij de Eendenkooi in ’t Zand, onder beheer van Landschap Noord-Holland.

De excursie is op zaterdag 13 mei, van 10.00 tot 12.00 uur. Bezoekerscentrum Eendenkooi, Landschap Noord-Holland Korte Bosweg 47, ’t Zand.

We willen graag meer te weten komen over de natuur in onze gemeente en wat de kansen en belemmeringen zijn voor de natuur en specifiek voor Landschap Noord-Holland.

Chris van der Vliet, boswachter en kooiker, zal aldaar het gebied en hun werk toelichten. Hans Heddes, als verantwoord wethouder, zal het Groen-Blauw Netwerk binnen de gemeente Schagen toelichten.

Graag zien wij via [email protected] een bevestiging van je aanwezigheid!

PROGRAMMA:

Ontvangst door Chris van der Vliet, boswachter en kooiker Landschap Noord-Holland met Thee en Koffie

10. 00 uur Welkom door Chris van der Vliet door Landschap NH

10.05 uur Openingswoord Vera van Vuuren Fractievoorzitter PvdA Schagen

10.10 uur Toelichting door Wethouder Hans Heddes, over groenblauw Netwerk

10.20 uur Rondleiding, geschiedenis van de eendenkooi / wat is er qua biodiversiteit te vinden?

11.15 uur Bespreking van de onderstaande vragen:
Wat is het gebied van Landschap NH binnen in de gemeente? Kwaliteit en kwaniteit van de gebieden? Welke kansen ziet Landschap Noord-Holland in Schagen? Hoe ziet de dagelijkse praktijk er uit voor een boswachter? Wat zijn de belemmeringen waar Landschap NH tegenaan loopt in onze gemeente? Wat zou de gemeente of provincie kunnen doen om kansen te verhogen en belemmeringen weg te nemen?

12.00 uur Afronding en einde.

 

Samuel Muntjewerf

Samuel Muntjewerf

Beste lezer, mijn naam is Samuel Muntjewerf en op 16 maart 2022 sta ik #2 op de kieslijst voor de PvdA in Schagen. Geboren en getogen in Schagen ben ik altijd verbonden geweest met onze mooie gemeente en sta ik voor een inclusieve, groene gemeente. In het kort Ik ben geboren in 1989. Groeide op

Meer over Samuel Muntjewerf