Verkeersambassadeur Heddes: meer mensen in de trein

Door Hans Heddes op 14 februari 2022

Op vrijdag 11 februari jl. heb ik als verkeersambassadeur voor de Kop van Noord-Holland een werkbezoek georganiseerd met de NS, de Provincie en de gemeente Schagen. Vanuit de spoorwegen was directeur commercie Tjalling Smit aanwezig evenals regiodirecteur Irma Winkenius. Vanuit de provincie kwam gedeputeerde Jeroen Olthof op bezoek.

Het onderwerp was de Helderse Lijn. Dit is de verbinding tussen Den Helder-Alkmaar en van daaruit naar de Randstad.

Onze doelen op het gebied van infrastructuur, duurzaamheid en wonen hebben een gemeenschappelijk karakter namelijk dat we meer mensen in de trein willen krijgen.

Door in de Noordkop meer woningen te gaan bouwen en daarbij infrastructuur aan te passen willen we er samen voor zorgen dat er steeds minder mensen de auto in gaan. Hierop zal de komende jaren de focus liggen.

De eerste uitwerkingen van dit plan zullen voor de zomer worden gepresenteerd.

 

Hans Heddes

Hans Heddes

Mijn naam is Hans Heddes, geboren in 1961 in Haringhuizen. Vanaf 2001 ben ik actief politiek betrokken voor de PvdA. Van 2003 tot 2006 als lid van de gemeenteraad Schagen en vervolgens van 2006 tot 2013 als wethouder voor deze gemeente met de portefeuille Samenlevingszaken. Van 2013 tot 2018 ben ik fractievoorzitter van de partij

Meer over Hans Heddes