Schagen maakt bezwaar tegen gaswinning na oproep PvdA

Door Vera van Vuuren op 19 januari 2019

Gemeente Schagen heeft bezwaar ingediend tegen opsporingsvergunning voor Gaswinning in Kop van Noord-Holland na oproep PvdA. De PvdA zet juist in op duurzame energiebronnen en geen fossiele bronnen. Vanwege de klimaatverandering moet immers de CO2 uitstoot terug gebracht worden. Nog afgezien van de kans op aardbevingen door het weghalen van aardgas onder de bodem.

Pro-forma bezwaar

Het college van B&W heeft alvast een pro-forma bezwaar ingediend tegen de verlenging van de opsporingsvergunning van o.a. Tulip Oil Netherlands naar koolwaterstoffen tot september 2022 door de Minister van Economische Zaken en Klimaat.

Energieneutraal

De gemeente heeft als doelstelling in 2040 energieneutraal te zijn en de CO2 uitstoot te minimaliseren. Ook is er landelijk afgesproken dat de gaswinning in Groningen voor 2030 wordt gestopt. De gemeente heeft daarom aan het Rijk aangegeven dat een verlenging van de opsporingsvergunning niet in lijn is met het beleid van de gemeente om in te zetten op duurzame energie.

Inbreng

In het pro forma bezwaarschrift heeft de gemeente een juridisch punt aangekaart maar ook de gronden die naar voren zijn gebracht door de PvdA. De gemeente heeft tot 22 februari 2019 de tijd om onze gronden van bezwaar aan te vullen. Voor deze gronden van bezwaar zal de PvdA nog verder inbreng kunnen geven.

Bron: NLOG (www.nlog.nl)

 

Vera van Vuuren

Vera van Vuuren

Mijn naam is Vera van Vuuren. Als baby kwam ik naar de Stolpen om te gaan wonen bij onze opa en oma Roos. Mijn tweelingzus en ik zijn vanuit Australië naar Nederland gevlogen, omdat onze moeder was overleden bij onze geboorte. Na vele verhuizingen ben ik 15 jaar geleden teruggekomen in de Zijpe. Mijn man

Meer over Vera van Vuuren