Raadsuitje

Door Harry Piket op 20 juni 2018

Op 29 mei officieel benoemd tot raadslid en 8 juni meteen al op raadsuitje gegaan.

Dhr. Stam van de VVD had een leuk idee geopperd in zijn individuele gesprek met de burgemeester en de Els van de griffie. Namelijk stage lopen bij een ondernemer.

Eenieder mocht na een kopje koffie of thee en een welkomstwoord van de burgemeester een enveloppe pakken. Daar zat de volgorde van het programma in.

Ik mocht eerst een wandeling maken door het oude Schagen o.l.v. van een gids. Wij vertrokken vanaf het slot. Hoorde daar verhalen over de ouderdom van het slot , de afbraak en de wederopbouw. Daarna richting de kerk waarbij de kerktoren na de brand aan de andere kant werd gezet. Ook kwamen wij bij een huis met een kussendeur. Bij zo’n wandeling krijg je dingen te horen en zien waar je je als je door Schagen loopt niet bij nadenkt. Kortom een leuke ontmoeting met de stad Schagen.

Daarna had men het idee van Dhr. Stam uitgewerkt. Verschillende zaken werden bezocht, waar de een koffie ging drinken met een ondernemer, mochten naderen daadwerkelijk helpen.

Het verkopen van kleding, wijn, het luisteren naar de verkoop van een abonnement op glasvezel.

Ik mocht naar slager Blauboer, na een soort overhemd en een schort  ( deze werd bij mij wat hoger vastgemaakt omdat het overhemd niet geheel gesloten kon worden.) Kreeg ik uitleg hoe ik hamburgers moest maken, gewicht 100 gram. Na wat gestuntel (125 gram, 90 gram had ik de slag te pakken en heb ik in 45 minuten de grote bak met gehakt samen met een andere medewerker verwerkt tot prachtige 100 gram wegende hamburgers die de volgende dag ongetwijfeld via een bbq genuttigd werden.

Daarna verzamelen in de Posthoorn voor een drankje en een perfect verzorgd diner. Annemiek van de VVD was jarig en trakteerde eenieder op een potje met een zaadje, die thuis na te zijn bewaterd zowaar aan het bloeien is gegaan. Veel dank aan de organiserende griffie speciaal aan Jeanine.

Harry.

 

Harry Piket

Harry Piket

Ik woon al sinds 1980 samen met mijn vrouw Marianne in het mooie landelijke Tuitjenhorn. Sinds 2009 ben ik actief lid van de PVDA, daarvoor werkte ik 17 jaar in Utrecht als docent toerisme en toeristische geografie, daarvoor sinds 1979 op de St Paulus Mavo, later Elckerlijc in Tuitjenhorn en Langedijk. Sinds 2009 op de

Meer over Harry Piket