PvdA Statenfractie bezoekt gemeente Schagen

21 augustus 2020

De PvdAStatenfractie van Noord Holland brengt een bezoek aan de gemeente Schagen op 18 september 2020. Landschap, Regionale Energie Strategie en Woningbouw zijn de thema’s.

Programma

Vanaf 11.45 uur: Inloop bij biologisch-dynamisch bedrijf De Lepelaar, Rijperweg 16A, 1744HK Sint Maarten

12.00 uur:​ Opening en welkom door Jan Schrijver, fractievoorzitter PvdA Schagen.

12.10 uur:​ Biologische lunch met heilige bonensoep.

13.15 uur:​ Bezoek Muggenburg en Tjallewal. Uniek landschap, maar ook buitengewoon geschikt voor woningbouw. Uitleg door PvdA wethouder Hans Heddes.

14.45 uur:​ Bezoek aan kleine windmolens langs het NH-kanaal die kunnen worden opgeschaald. Welke mogelijkheden biedt Schagen als het gaat om de verdere ontwikkeling van wind- en zonenergiebinnen haar grenzen? Toelichting door Vera van Vuuren (steunfractielid en werkzaam bij de omgevingsdienst IJmond en voorzitter van de Noord-Hollandse Energie Coöperatie).

16.00 uur:​ Ontvangst bij zaadveredelingsbedrijf Bejo te Warmenhuizen. Welkom door Kees Mosch (lid van het Management Team van Bejo). Hij vertelt over het belang van de (internationale) zaadveredeling en -productie voor onze regio en de redenen waarom het woningbestand fors uitgebreid moet worden vanwege de economische vitaliteit en groeiende werkgelegenheid in deze regio.

16.30 uur:​ Marjan Leijen (dagelijks bestuurder van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en PvdA-raadslid in Schagen). Haar onderwerpen zijn “woningbouw in de gemeente Schagen” en “het belang van het Waterschap”.

17.00 uur:​ Einde bijeenkomst

Deelname: maximaal 20 personen.

Coby van Berkum (gewestelijk voorzitter PvdA) is bij het bezoek aanwezig.

Graag vooraf opgeven via Helga Wagemaker (fractiesecretaris PvdA Schagen): [email protected]

of Aukelien Jellema (statenlid): [email protected]

Bij de PvdA gaat het om iedereen