Op bezoek bij BSC the Rangers

Door Mirjam van Musscher op 28 juni 2023

In 2021 zijn the Rangers verhuisd van Groenoord naar Nes noord in het kader van de sportcarrousel. The Rangers was de enige sportclub die naar Nes noord ging en startte er met 27 leden en 2 teams.

Rick de Waard en Mirjam van Musscher gingen zondag 25 juni kijken hoe ze er nu bijzitten. Truus Cooper-Limmen van de Seniorenpartij was er ook bij.

Hoe gaat het nu

Inmiddels draaien ze er het tweede seizoen en is de club gegroeid naar ruim 60 leden en hebben ze 4 teams. Het seizoen loopt van eind maart tot begin oktober. Er is een drietal trainingsmomenten door de week en in het weekend zijn er in de competitieperiode 2 wedstrijden. Regelmatig worden er toernooidagen en dergelijke georganiseerd. In de winterperiode traint men in een sporthal.

De huur van het complex is gelijk gebleven aan wat de voetbal betaalde. Door groei van het aantal leden en dito baromzet en sponsoren is het net op te brengen voor hen.

Het gras wordt gemaaid door de gemeente, alle verdere onderhoud aan het gebouw en bijvoorbeeld beregening van de grasmat doen ze zelf met vrijwilligers. Ze hebben zelf vorig jaar dakisolatie aangebracht.

Naar eigen zeggen zitten ze in een ruime jas maar past deze wel.

Overig gebruik

In het ‘buitengymseizoen’ maakt Vonk (locatie voormalige Clusius) dagelijks voor de gymlessen gebruik van het complex. De dartclub heeft er ook onderdak gevonden en er worden af en toe vergaderingen gehouden door de gemeente of Sportservice Schagen.

In 2021 is het complex op de schop gegaan om het geschikt te maken voor The Rangers

De ondergrond van de kunstgrasvoetbalvelden is verhuisd naar Groenoord. Grond die vrijkwam op Groenoord is naar de Nes getransporteerd.

 

Mirjam van Musscher

Mirjam van Musscher

Meer betaalbare huizen, dat is waar Mirjam zich hard voor wil maken. Er kan niet zoveel meer nieuwgebouwd worden en dan moet er vooral gebouwd worden waar de grootste behoefte aan is. Dat zijn met name starterswoningen en huizen voor kleine huishoudens. Groepen die zelf het bouwen willen inkopen en daarmee kosten kunnen besparen mogen

Meer over Mirjam van Musscher