Mohamed Nabih te gast bij PvdA Schagen

29 januari 2024

Mohamed Nabih: een razend enthousiaste en positieve GL-PvdA kandidaat voor de verkiezingen van de Tweede Kamer. Hij was te gast bij de afdeling Schagen. Hierbij zijn terugblik:

Op bezoek in de gemeente Schagen!

Tijdens de campagne van de landelijke verkiezingen kreeg ik een uitnodiging om in het dorpje Tuitjenhorn, de gezamenlijke (lokale) ledenvergadering van de PvdA en GroenLinks bij te wonen.

Vooral om mijn ervaringen en inzichten te delen over mijn kandidatuur voor de Tweede Kamer, maar ook om een reflectie te geven op hoe ik als oud-Raadslid uit de gemeente Alkmaar, naar de regionale en lokale actualiteit kijk. Voor mij een goed excuus om weer richting Schagen te rijden, vele nostalgische gevoelens komen weer op. Ik heb best wat vrienden en oude schoolgenoten die er vandaan komen. In mijn jongere jaren gingen we in Schagen ook altijd stappen bij de Engel en Kdanz. Altijd gezellig, hele leuke mensen en wat hebben we samen veel gelachen. Die vrolijke noot vind ik altijd heel erg belangrijk en over vrolijke noten gesproken;

Toen ik voor de ledenvergadering bij AHOI (in Tuitjenhorn)aankwam, hoorde ik bij binnenkomst een groep mensen in koor zingen. Het klonk echt prachtig, heel even dacht ik, ‘het zal toch niet?’. Zijn het de bestuursleden, fracties en leden van GroenLinks en PvdA die in harmonie aan het zingen zijn?
Er was wel een gezamenlijke positieve sfeer en toon, maar er werd (nog) niet gezongen. Ik kwam erachter dat AHOI meerdere ruimtes had waar mensen zaten. Maar goed wat niet is, kan nog komen natuurlijk. Er werd wel lekker met passie vergaderd, ik zag echt die ‘klassiek-linkse’ sfeer met wat kan er beter i.p.v. wat gaat er goed? Zorgen om de medemens, het omkijken naar elkaar. Betrokken mensen met warme harten en een groot gevoel voor verantwoordelijkheid. Samen keken we terug op de landelijke verkiezingen van 22 november (2023)en de campagne. Ik deelde mijn ervaringen over de gezamenlijke lijst en de samenwerking tussen twee partijen die met sociaal en groen, in elkaars verlengde zitten. Als je het mij vraagt, is het echt de moeite waard. De gezegde, ‘alleen ga je sneller en samen kom je verder’ is hier compleet aan de orde.

Vergeet niet, we zijn in Nederland goed in het uitvergroten van hele kleine verschillen, inzetten op de overeenkomsten vinden we steeds moeilijker worden. Naast de versplintering in de politiek, zie je ook dat het vertrouwen in de politiek steeds meer daalt, een stabiel bestuur is niet meer vanzelfsprekend.Complimenten aan de gemeenteraad van Schagen en alle betrokkenen, de goede sfeer vasthouden en koesteren. Daar moet je echt hard voor werken en altijd bereid zijn om ookvoorbij de eigen schaduw te kijken. De beweging die GroenLinks en PvdA landelijk hebben gemaakt is een verademing en gaat dwars in tegen al het wantrouwen en de polarisatie, het geeft een sterk signaal af wat door de kiezer ook is beloond. Het is lang niet vanzelfsprekend om met het huidige krachtenveld zomaar even 8 zetels terug te winnen en de tweede partij van Nederland te worden. Daar mogen we best trots op zijn en we moeten die energie vasthouden en doorzetten, de verschillen zijn niet zo groot. Sterker nog ze vullen elkaar aan met de essentie van de twee inborsten die in elkaars verlengede zitten, sociaal en groen. De capaciteit, kennis en slagkracht worden ook allemaal verdubbeld. Op het begin kan het eventueel onwennig zijn, maar het went snel. Je gaat ook lokaal, regionaal en landelijk onderdeel worden van een grotere familie die elkaar op verschillende terreinen helpt, ten goede van de samenleving. Als je het mij vraagt, een goed voorbeeld van 1+1 = 3 oftewel echt de moeite waard!

PvdA en GroenLinks Schagen bedankt voor de inspiratie, het enthousiasme en de warme gastvrijheid. We spreken elkaar snel weer!

Met vriendelijke groet,

Mohamed Nabih