Door op 17 februari 2016

Het raadslid zijn

Raadslid zijn is een veeleisende vrijwilligersbaan
Het verbaast mij altijd weer hoeveel mensen niet weten hoe de gemeenteraad wordt samengesteld, wat de rol is van een raad en waar de raadsleden verder hun tijd mee vullen. Veel inwoners denken zelfs dat je een soort ambtenaar bent en realiseren zich niet dat het iets is, dat je naast je ” normale ” werk doet.

Dagelijkse werk
Dit heeft mij er toe gebracht in het kort iets te vertellen over mijn dagelijks werk.
Ik werk al weer ruim tien jaar bij de firma Bakker & Schilder Transport in ‘ t Zand.
Bakker-SchilderDeels op de afdeling verkoop, deels op de afdeling planning en expeditie.

B & S is een internationaal transport bedrijf met nevenvestigingen in Waspik, Andijk en een steunpunt in Apeldoorn.

Onze ” core business ” is het vervoeren van bloembollen. Zoals veel transportbedrijven is het ooit ontstaan met het vervoer van agrarische producten, in het geval van B & S van melk en later bloembollen.branche0

Door de ligging van ’t Zand midden in het grootste aaneengesloten zandige bollengebied is er over de plaats van het hoofdkantoor nooit discussie geweest, dicht bij de klanten is voor ons heel belangrijk.

Bedrijfspijlers
In 2014 hebben we Bloemendaal Transport in Andijk over genomen en tezamen hebben we ruim vijftig vrachtwagens en ruim tachtig mensen in dienst. Zoals u weet zijn bloembollen sterk seizoen gebonden en om de pieken en dalen in het werk aanbod op te vangen hebben we nog twee pijlers waar ons bedrijf op rust.

Ten eerste komen we elke dag voor diverse internationale opdrachtgevers bij alle retail bedrijven in Nederland en ten tweede zijn we huis
vervoerder voor het postbedrijf Sandd in Apeldoorn.werkruimte2

Het vervoer naar de retail doen we al zestig jaar voor wat vroeger Grada in ‘ t Zand was, de eigenaa
r van dit bedrijf heeft de vestigingen in Nederland gesloten maar wij halen nog dagelijks ergens tussen de vijf en vijftien volle vrachtwagens uit Ieper Belgie met was- en reinigingsmiddelen voor de Nederlands
e markt. Deze stromen lopen via ons bedrijf in Waspik, waar ook de producten voor diverse andere opdrachtgevers worden overgeslagen.

Voor Sandd Apeldoorn halen we dagelijks in heel Europa drukwerk op, wat we naar het sorteercentrum in Apeldoorn brengen. Hier worden de stukken gecodeerd en brengen we ze in de nacht en vroege ochtend naar regionale verdeelcentra, waar ze in de fietstassen brievenvan de bezorgers verdwijnen, en zij zorgen er voor dat ze nog dezelfde dag bij u in de brievenbus liggen.

Alles bij elkaar een zeer dynamisch en op sommige momenten hectisch geheel.

En dan de raadswerkzaamheden
Normaal zijn mijn werktijden van 8 tot 18 uur en is het elke avond haasten naar huis, kusje, snel eten, kusje en snel naar Schagen waar er altijd wel een vergadering of bijeenkomst om half acht zal aanvangen.

Foto: SchagenFM

Foto: SchagenFM

Ik hoop met dit verhaal een beeld te kunnen geven van hoe ik mijn dagen in deel. Om met daarnaast veel plezier de taak van raadslid te mogen uitvoeren.