Marjan Leijen stopt als fractievoorzitter voor PvdA Schagen

8 juli 2019

Sinds 1 jul 2019 heeft de fractie van PvdA Schagen een nieuwe fractievoorzitter. Marjan Leijen maakt plaats voor Jan Schrijver. Een kort interview met Marjan:

Wat is de reden van deze wissel?

“In mei ben ik benoemd als lid van het dagelijks bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Dat is moeilijk te combineren met het fractievoorzitterschap binnen de gemeenteraad. Het is enerzijds een tijdskwestie. Anderzijds is het ook beter om wat meer naar de achtergrond te treden in de gemeenteraad nu ik in het waterschap een grotere rol naar buiten toe heb gekregen. Gelukkig is Jan Schrijver bereid om het voorzitterschap van me over te nemen.”

Wat heb je bereikt in het afgelopen jaar fractievoorzitterschap?

“Hm, dat is natuurlijk vooral aan anderen om te beoordelen. Ik denk dat ik er mede voor heb gezorgd dat de fractie wat proactiever is geworden. Waar voorheen naar mijn idee eerder reactief, agendavolgend werd gehandeld, zijn we nu meer bezig met de dingen die wijzelf belangrijk vinden. Ook denk ik dat we met onze werkbezoeken en creatieve beschouwingen (filmpjes e.d.) goed bezig zijn. Verder zijn we actiever op sociale media. Ik vind dat belangrijke zaken als je politiek bedrijft: zichtbaarheid, aanspreekbaarheid en benaderbaarheid.”

Hoe gaat Jan het doen?

“Jan gaat het op zijn eigen manier doen. Hij is minder ongeduldig dan ik, dat is in ieder geval mooi:) Jan heeft me al meer dan eens vervangen in het presidium en in de fractie. Ook is hij vanwege zijn rol in de auditcommissie al goed thuis in de onderwerpen die bij een fractievoorzitter horen. Ik blijf op de achtergrond als raadslid beschikbaar voor adviezen en vervangingen, mocht dat nodig zijn.”

Binnenkort verschijnt op de site een stuk over de nieuwe fractievoorzitter Jan Schrijver.