Clusius is Ecoschool

Door Hans Heddes op 25 maart 2019

Onlangs is het Clusius College onderscheiden met de groene vlag. Deze uiting is het resultaat van hard werken om de school te vergroenen.

Ecoteam

Een groep leerlingen (zie foto hierboven) van de school heeft zich als ecoteam opgeworpen en zich toegelegd op een aantal duurzaamheidsaspecten. Zo heeft de school een gezonde kantine, wordt afval gescheiden ingezameld en liggen er veel zonnepanelen op het dak. Duurzaamheid is een essentieel onderdeel geworden van het lesaanbod.

Ecoschool

Ook qua isolatiemaatregelen en klimaatadaptatie timmert de school aan de weg. Al met al genoeg redenen om als EcoSchool te mogen worden aangemerkt!

Certificaat

Ik ben ontzettend trots op de leerlingen van deze school en mocht ze dat ook vertellen bij de uitreiking van de versierselen. Naast de groene vlag hangt het certificaat prominent in de school.

 

 

Hans Heddes

Hans Heddes

Mijn naam is Hans Heddes, geboren in 1961 in Haringhuizen. Vanaf 2001 ben ik actief politiek betrokken voor de PvdA. Van 2003 tot 2006 als lid van de gemeenteraad Schagen en vervolgens van 2006 tot 2013 als wethouder voor deze gemeente met de portefeuille Samenlevingszaken. Van 2013 tot 2018 ben ik fractievoorzitter van de partij

Meer over Hans Heddes