Bezoek aan Waldervaart succesvol

Door Marjan Leijen op 20 juni 2018

Kinderboerderij

Op 15 juni heeft de fractie van de PvdA Schagen – samen met een aantal andere partijen – de locatie Molenweg 1 aan de rand van de Waldervaart in Schagen bezocht. De belangstelling was groot om van initiatiefnemer André Wijnker te horen welke plannen hij heeft met de stolpboerderij uit de 19e eeuw. De boerderij is in bezit van gemeente, wordt anti-kraak bewoond en ligt naast de groenstrook met bestemming kinderboerderij.

Wijnker heeft – in overleg met de buurt – plannen besproken om de boerderij een aantal maatschappelijke functies te geven. Hij wil graag tijd om deze te concretiseren voordat de gemeente de boerderij aan de hoogste bieder verkoopt. De PvdA wil hem graag die ruimte geven. Zie ook Schagenfm.

De wijk in

Vervolgens zijn we – Jan Schrijver en Marjan Leijen – in gesprek gegaan met een aantal bewoners in de wijk eromheen. Behalve het plan van Wijnker is ook de gemeente in het algemeen besproken. De opbrengst: redelijke tevredenheid en een paar tips. Ruimte voor tiny houses aan de rand van Schagen was een van de gespreksonderwerpen.

Verder ook een bijzonder nuttige tip van een bewoonster met scootmobiel: houd rekening met draaicirkel van deze voorziening bij ontwerp van kelderboxen. Deze bewoonster verhuist binnenkort naar de Beethovenlaan en heeft een box aan het eind van de gang met te weinig ruimte. Er wordt nu in overleg met de gemeente een oplossing gezocht voor een plek om te stallen en op te laden.

De kermis op

Ter afsluiting nog even naar de Schager kermis. Hans Heddes – wethouder kermissen – gaf ergens het startsein. Zijn we helaas misgelopen 🙂

Volgende ‘naar buiten’

Over 4 weken gaan we weer op bezoek bij een bewoner, bedrijf of instelling. Meer daarover in een volgend bericht. Houd ook ons Facebook in de gaten.

Marjan Leijen

Marjan Leijen

Schagen is een mooie en diverse gemeente. Een heerlijke zee, historische dijken, een gezond platteland, een stad en diverse dorpen met goede voorzieningen. Ik woon in Warmenhuizen, middenin deze pracht. Graag maak ik me sterk voor het behoud van deze kwaliteiten. Ik wil een sociale, duurzame en solidaire gemeente Schagen. Die doorgroeit tot de gemeente

Meer over Marjan Leijen