De jaarrekening beschouwd in termen van duurzaamheid.
Nu het bedrijfsleven steun nodig heeft na de Coronacrisis vind ik het goed om juist nu ook de duurzaamheidsontwikkeling te ondersteunen. Door het bedrijfsleven te vragen energie te besparen, circulair te gaan inkopen en produceren en zo CO2 te reduceren zijn de bedrijven op de toekomst voorbereid. De leefkwaliteit zal hierdoor ook verbeteren.
Door Corona hebben we ervaren wat het betekent als er minder luchtvervuiling is door vooral minder autoverkeer en vervoer, dit wil ik graag handhaven. Dit is ook weer goed voor de werkgelegenheid, want energiebesparing en CO2 reductie gaat hand in hand met stimulering en duurzame investeringen. En het zijn ook maatregelen die naar verhouding veel werkgelegenheid geven in de eigen regio. De economische basis voor bedrijven wordt hierbij ook sterker.
Het is een goed besluit om de decentralisatie middelen die het Rijk beschikbaar heeft gesteld eind 2019 (ca € 250.000) voor warmtetransitie en energiebesparing, daadwerkelijk voor deze taken in te zetten.
Het zijn extra taken die de gemeente heeft gekregen. Het Rijk heeft de gemeente de regie gegeven voor het vaststellen hoe de woningen met nieuwe energie worden verwarmd in plaats van aardgas en daarvoor is alle hens aan dek nodig. Zonder extra middelen gaat dit niet.