Wonen en werken in Warmenhuizen

Door Mirjam van Musscher op 17 januari 2019

Wonen en werken waren dé thema’s op een goed bezochte bijeenkomst van de dorpsraad Warmenhuizen. Deze werd op 16 januari georganiseerd in samenwerking met de ondernemers, waaronder Bejo Zaden. Uitgenodigd waren lokale politici, bewoners (veel jongeren!), ondernemers en (kandidaat) statenleden. De PvdA was vertegenwoordigd met 2 raadsleden, onze wethouder en 5 (kandidaat) Statenleden.

Grote woningwens maar geen groeikern

In groepen werd er besproken wat er goed is aan Warmenhuizen en wat er nog beter kan. Het was geen verrassing dat er grote vraag is naar betaalbare woningen om in elk geval aan de eigen behoefte te voldoen. En dan niet alleen voor starters maar zeker ook voor senioren om doorstroming te krijgen. Er is geen ambitie om een groeikern te worden.

Uitbreidingsruimte en bereikbaarheid

Voor bestaande bedrijven zou er nog wel wat uitbreidingsruimte mogen zijn maar plaats voor grootschalige uitbreiding is er ook niet meer. De bereikbaarheid is echt wel een ding. Warmenhuizen kent onderhand een heuse spits en de bus zit vaak overvol. De wegen 4-baans maken zag men niet als optie maar met het OV kan nog een slag gemaakt worden.

Een avond waarop er goed naar elkaar geluisterd is en zeker voor herhaling vatbaar.

Foto: Mirjam van Musscher

Mirjam van Musscher

Mirjam van Musscher

Meer betaalbare huizen, dat is waar Mirjam zich hard voor wil maken. Er kan niet zoveel meer nieuwgebouwd worden en dan moet er vooral gebouwd worden waar de grootste behoefte aan is. Dat zijn met name starterswoningen en huizen voor kleine huishoudens. Groepen die zelf het bouwen willen inkopen en daarmee kosten kunnen besparen mogen

Meer over Mirjam van Musscher

Waar ben je naar op zoek?