Duurzaam ondernemen met je hart

Door Hans Heddes op 25 maart 2019

Als gemeente Schagen zijn we de vooruit geschoven post van de Rijksoverheid en zitten we middenin de energie-transitie. Vele mooie kansen gaan voorbij komen om, het liefst zo snel mogelijk, geheel zonder fossiele brandstoffen door het leven te gaan.

Duurzame toekomst

Elk zonnepaneel dat op een dak verschijnt levert een bijdrage aan een toekomst met verminderde CO2-uitstoot, elke elektrische auto draagt bij aan een mooiere en schonere leefomgeving voor onze kinderen en kleinkinderen en elke nieuwe windmolen versnelt deze verduurzaming nog een keer.

Goed op weg

Als je met deze blik door de gemeente Schagen e-biked, dan mag je best concluderen dat we behoorlijk aan de weg timmeren. “We” zijn in dit geval inwoners, ondernemers, maar ook het waterschap en de gemeente. Het beleid op zonneparken is net vastgesteld en geeft houvast aan ondernemers en particulieren om ook op de grond energie te gaan opwekken. Wel met enige beperking, zodat straks niet onze hele gemeente vol ligt met panelen.

Ondernemers

Op vergaderingen van en voor ondernemers is het super om te constateren dat een belangrijk onderdeel van de agenda de aandacht voor schone energie is. Ook is het goed om te constateren dat veel ondernemers al vrijwel zonder het gasnet kunnen voortbestaan.

Inspiratie

Het fraaie van onze West-Friese cultuur is dan wel weer dat we daar niet erg mee te koop lopen. Van mij mag u dat gewoon doen hoor, want eenieder van u is weer een inspiratie voor een ander en misschien kunt u een ander daarmee helpen. Ik heb vertrouwen in een schone toekomst mede door de initiatieven van zowel inwoners als ondernemers!

Hans Heddes

Hans Heddes

Mijn naam is Hans Heddes, geboren in 1961 in Haringhuizen. Vanaf 2001 ben ik actief politiek betrokken voor de PvdA. Van 2003 tot 2006 als lid van de gemeenteraad Schagen en vervolgens van 2006 tot 2013 als wethouder voor deze gemeente met de portefeuille Samenlevingszaken. Van 2013 tot 2018 ben ik fractievoorzitter van de partij

Meer over Hans Heddes