Yvar de Nijs werkt mee aan het Schager jeugdlintje

Door Yvar de Nijs op 3 december 2018

Iedereen kent het Schager compliment in onze gemeente. Mensen die zich uitzonderlijk inzetten voor anderen, kunnen opgegeven worden voor het compliment en krijgen een speldje uitgereikt door wethouder of burgemeester. Het enige nadeel is dat dit compliment alleen voor volwassenen bestaat. Daarom komt de gemeente nu met een jeugdlintje en ik heb geholpen met de opzet.

Richtlijnen

Afgelopen twee jaar zijn we bezig geweest met het lintje. Eerst hebben we een commissie gevormd en richtlijnen opgesteld voor het lintje. Zo kunnen we duidelijk beslissen wie het lintje verdient en wie nog even door moet gaan.

Promotiefilmpje

De laatste paar maanden kwam echter het leukste gedeelte. Er moest gewerkt worden aan de bekendheid van het lintje en dus hebben wij een filmpje opgenomen. Afgelopen dinsdag is dit filmpje in première gegaan. Vanaf nu wordt het verspreid door de gemeente.

Uitzonderlijk

Het jeugdlintje is een idee van burgemeester Van Kampen en is voor iedereen onder de achttien die zich op een uitzonderlijke manier inzet voor mensen in zijn of haar omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een kleinkind dat iedere week boodschappen doet voor zijn of haar oma of denk aan iemand die heel veel geld heeft opgehaald voor het goede doel.

Oproep

Kent u iemand die dit lintje verdient? Doe een aanvraag bij de gemeente en misschien staat binnenkort de burgemeester op de stoep bij uw jeugdige held!

In de tussentijd zijn al 2 kanjers beloond met het Schager jeugdlintje: judoka Pleuni Cornelisse en local-swim-hero Kim Verhaeg voor haar inzet voor ASL.

Judoka Pleuni Cornelisse (foto: NHD)

 

Kim Verhaeg (foto: Schagenfm)

Yvar de Nijs

Yvar de Nijs

Hallo, ik ben Yvar de Nijs. Ik ben 20 jaar oud, commissielid ruimte en kandidaat raadslid bij de komende verkiezingen in Maart. Ik ben nu student en zit in het tweede jaar van mijn bachelor geschiedenis, na een jaar politicologie gestudeerd te hebben. Ik ben op de studie politicologie enorm geïnteresseerd geraakt in de politiek,

Meer over Yvar de Nijs