Door op 27 februari 2016

Van de Wethouder: nieuwe school, nieuwe coalitie, 3D-printen en persoonlijke noot

Coalitie- onderhandelingen

De afgelopen maand heeft vooral in het teken gestaan van de formatie van een nieuwe coalitie. Zoals inmiddels bekend is, zal er tot de verkiezingen in 2018 worden samen gewerkt met de fractie van Wens4U en wordt door deze fractie een “halve” PvdA wethouder geleverd.

Nieuwe wethouder

Jan-Steven van Dijk

Jan-Steven van Dijk

Het bestaande coalitieprogramma is aangevuld met een addendum en dit kunt u op de PvdA website vinden. De keuze voor de wethouder, Jan Steven van Dijk, is een gelukkige.  Ik verheug me op de samenwerking met hem en in de periode dat hij wethouder in Hollands Kroon was is dit mij ook altijd goed bevallen.

Keukentafelgesprekken

Momenteel is er veel aandacht voor de keukentafelgesprekken, waarin de geboden “zorg” aan de orde komt. Inmiddels zijn er zo’n 1200 gesprekken gevoerd en zijn er 40 bezwaarschriften binnengekomen. Ik hoorde vorige week dat bij het meldpunt van de Lokale Samenwerkende Bonden voor Ouderen (LSBO) 10 reacties zijn binnengekomen. Ik realiseer mij terdege dat, hoewel dit een laag aantal is, er ook mensen zullen zijn die de strijd helemaal niet aangaan. Vandaar dat ik de toekomende tijd met de wijkteams de scherpte in het beleid wil opzoeken om te voorkomen dat er mensen tussen wal en schip vallen.  Dit is een uitdaging, maar de menselijke maat toepassen is voor mij leidend en dan creëren we af en toe maar een precedent.

Snelbalie

De afgelopen maand hebben we ook de snelle balie geïntroduceerd, waardoor het voor degenen die digitaal wat kunnen, mogelijk wordt snel bijzondere bijstand te krijgen. Het spreekt voor zich dat anderen die digitaal niet zo goed uit de voeten kunnen ook goed worden geholpen, maar dit duurt dan wel wat langer.

St. Jozefschool Burgerbrug

De opening van de St Jozefschool in Burgerbrug was ook leuk. Het is een echte brede school, waar naast de kinderdagopvang ook de hobbyclub onderdak heeft gevonden. Na de opening werd door de pastoor het gebou
w ingewijd en dat had ik nog niet meegemaakt. Inmiddels is ook de brede school in St Maartensbrug  gereed en ook deze zal binnenkort worden geopend.  Ik heb aan de wieg van het realiseren van deze schoolgebouwen gestaan en het is dan ook leuk deze klussen inderdaad af te makenben3.

Leuk en interessant
ben2

Leuke zaken waren de afgelopen tijd ook de jurering van de voorleeswedstrijd voor de scholen uit Schagen,  een bijeenkomst voor besturen van dorpshuizen met als doel een toekomstbestendige exploitatie,   een bijeenkomst om een foodtruck te introduceren met streekeigen en gezonde groenten,  het bezoek aan de timmerfabriek Doedens in ’t Zand,  eeben1n project op de basisschool in Waarland waar een echte 3D printer werd gebruikt,  het in gebruik nemen van een invalidenbusje van de Zonnebloem (kan worden gehuurd voor € 40,- per dag + de kosten van de benzine), opening van de voedselbank in Anna Paulowna etc.


Een persoonlijke noot

Persoonlijk heb ik de afgelopen maand ook het nodige meegemaakt. Zo werd mijn echtgenote Betty getroffen door een herseninfarct.  Eerst ruim een week in het ziekenhuis en daarna 10 dagen revalideren in Heliomare hebben een positieve uitwerking gehad. Sinds enkele dagen is ze weer thuis en probeert ze haar leventje weer op te pakken.  Ze is nog snel vermoeid en dat zal nog wel even duren.  Ik ben in ieder geval hartstikke blij dat ze weer thuis is want dat is wel zo gezellig.


 

Spreekuur

Mochten er vragen, suggesties of kritiek zijn, laat het me weten. Inmiddels is er ook een spreekuur en aanmelden kan bij het Bestuurssecretariaat (0224-210505).

Met vriendelijke groet,

Ben Blonk