Slotwoord Lopend Vuur door Vera

Door Vera van Vuuren op 13 maart 2021

Op 5 maart 2021 deed de drive-in demonstratie Lopend Vuur Schagen aan om aandacht te vragen voor de duizenden vluchtelingen die langs de randen van Europa in kampen wonen.

Lopend Vuur is gestart in Groningen en gaat tot 17 maart het land door. Burgemeester Marjan van Kampen hield een mooi verhaal, naast een paar andere sprekers zoals een Syrische vluchteling Moustafa Hamo . Hij zei “ik ben veel, ik ben een muzikant, kunstenaar, ingenieur en vluchteling. Maar dat heb ik niet gekozen.”

Als politica uit Schagen heb ik het slotwoord uitgesproken en onze motie genoemd. De motie die vorig voorjaar op intitiatief van de PvdA door de meeste partijen is gesteund, riep het college op om het Rijk te verzoeken 500 alleenstaande vluchtelingen kinderen op te vangen.
Het antwoord van de regering was bedroevend. Het heeft helaas nog nauwelijks resultaat gehad. Zo hoop ik desondanks dat vluchtelingen hier in Schagen een plek krijgen  zoals ik ook zelf als baby een plek kreeg vanuit het buitenland, nadat onze moeder was overleden.
Klik hier voor een impressie van het Lopend Vuur in Schagen.
Vera van Vuuren

Vera van Vuuren

Mijn naam is Vera van Vuuren. Als baby kwam ik naar de Stolpen om te gaan wonen bij onze opa en oma Roos. Mijn tweelingzus en ik zijn vanuit Australië naar Nederland gevlogen, omdat onze moeder was overleden bij onze geboorte. Na vele verhuizingen ben ik 15 jaar geleden teruggekomen in de Zijpe. Mijn man

Meer over Vera van Vuuren