PvdA wil meer betaalbare woningen in plan Rode Kool

Door Mirjam van Musscher op 8 mei 2021

In St Maarten wordt het plan Rode Kool opnieuw opgestart. Wethouder Beemsterboer heeft de ontwikkelaar gevraagd om in plaats van de eerder geplande 16 vrijstaande huizen en 2-1 kappers, nu 32 middeldure rijwoningen voor gezinnen te bouwen. De PvdA ziet graag meer variatie in het plan.

De woningmarkt verkeert in nood, er is grote behoefte, vooral aan betaalbare woningen voor een- en tweepersoons huishoudens. De reden om in St Maarten te vragen om eengezinswoningen is volgens de wethouder dat daarmee de school in stand gehouden wordt.

De PvdA stelt dat meer variatie in aanbod voor doorstroming zal zorgen en daarmee voor een vitale samenleving op de lange termijn. Kinderen zitten immers maar 6 jaar op de basisschool en daarna blijven de ouders in hetzelfde huis wonen.

Door ook voor een- en tweepersoons huishoudens te bouwen snijdt het mes aan twee kanten; senioren kunnen doorstromen vanuit te groot geworden gezinswoningen en starters kunnen in hun eigen omgeving blijven wonen om op termijn voor aanwas op de school te zorgen.

Op de raadsvergadering van aanstaande dinsdag 11 mei wordt daarom een motie ingediend. Hierin wordt de wethouder opgeroepen om opnieuw in gesprek te gaan met de ontwikkelaar. Naast het feit dat minimaal 40% betaalbaar gewoon een staande coalitieafspraak is roept de PvdA de wethouder ook op om lef te tonen; durf te vragen!

De motie wordt mede ingediend door de SP, de seniorenpartij en GroenLinks.

 

Mirjam van Musscher

Mirjam van Musscher

Meer betaalbare huizen, dat is waar Mirjam zich hard voor wil maken. Er kan niet zoveel meer nieuwgebouwd worden en dan moet er vooral gebouwd worden waar de grootste behoefte aan is. Dat zijn met name starterswoningen en huizen voor kleine huishoudens. Groepen die zelf het bouwen willen inkopen en daarmee kosten kunnen besparen mogen

Meer over Mirjam van Musscher

Waar ben je naar op zoek?