PvdA wil betaalbare woningen in Dirkshorn zuid

Door Mirjam van Musscher op 3 oktober 2020

Voor het nieuwbouwproject Dirkshorn zuid is de keuze gemaakt om alleen grote kavels voor een vrijstaand huis aan te bieden. Woningzoekers met een kleinere beurs vissen achter het net.

Nu het project enige tijd in de verkoop is blijkt dat 19 van de 21 kavels verkocht zijn. Ruwweg 1/3 daarvan is gekocht door lokale gegadigden, 2/3 is gekocht door mensen uit de gehele provincie met een uitschieter naar een Belgische koper.

De PvdA pleit ervoor om de 2 resterende kavels op te splitsen zodat er op elke kavel een 2-1 kapwoning mogelijk is. Volgens de eigenaar van de grond, Brian Bing is er concrete vraag van lokale gegadigden naar dit type woning. Om vooral in deze lokale vraag te voorzien vindt de PvdA het belangrijk dat het college er alles aan doet om in dit project nog enigszins te voorzien in betaalbare woningbouwmogelijkheden. Daartoe dient de PvdA in de eerstvolgende raadsvergadering van 27 oktober een motie in om het college op te roepen dit mogelijk te maken.

 

 

Mirjam van Musscher

Mirjam van Musscher

Meer betaalbare huizen, dat is waar Mirjam zich hard voor wil maken. Er kan niet zoveel meer nieuwgebouwd worden en dan moet er vooral gebouwd worden waar de grootste behoefte aan is. Dat zijn met name starterswoningen en huizen voor kleine huishoudens. Groepen die zelf het bouwen willen inkopen en daarmee kosten kunnen besparen mogen

Meer over Mirjam van Musscher