23 augustus 2013

PvdA in het geweer tegen plastic afval in zee

Schagen. Op zondag 1 september gaan landelijk Partij van de Arbeid-vrijwilligers in de kustprovincies het Noordzeestrand af om, gewapend met vuilniszak en prikstok, het plastic afval van het strand op te ruimen. De PvdA afdeling Schagen doet uiteraard ook mee!
De grote hoeveelheid plastic afval in het water die uiteindelijk op onze stranden aanspoelt, vormt een bedreiging voor de natuur in zijn geheel, maar ook voor mens en dier.

De PvdA Schagen gaat 1 september tussen 12.00 u. en 15.00 uur voorzien van prikkers en rode vuilniszakken aan de slag. Er zijn drie startlocaties: Het Strandpaviljoen Petten, in Sint Maartenszee paviljoen Zuid en De Strandtent in Callantsoog. Natuurlijk  zijn ook niet-leden die onze actie willen steunen van harte welkom! Mail naar: Rolf Klant, raadslid PvdA Schagen: rolfklant@gmail.com  en laat  ons weten welke startlocatie jij prefereert. Wij rekenen op veel hulp!

Het verzamelde plastic zal nadien zorgvuldig worden gesorteerd, zodat we aan het eind van de dag ook iets kunnen zeggen over de bronnen van de vervuiling. Volgens Stichting de Noordzee, een natuur- en milieuorganisatie die zich inzet voor een duurzaam gebruik van de Noordzee, is dit erg belangrijk. Op basis van de bronnen kan er gericht beleid gemaakt worden. De stichting steunt de actie, evenals de Plastic Soup Foundation, een organisatie die een halt wil toeroepen aan de toenemende verontreiniging van de oceanen met plastic.