Door Harry Piket op 23 maart 2015

Politieke Markt – Makado, Schagen




Op zaterdag 14 maart was er weer een politieke markt in het Makado centrum in Schagen. Terwijl een groep met de Rode Slinger door de gemeente Schagen trok om op verschillende plekken te flyeren, waren andere PvdA-ers in groepjes van 4 aanwezig op de markt.IMG_7271

Met allerlei spulletjes, maar vooral met een gesprek probeerden wij mensen te overtuigen om op onze partij te stemmen. Mensen van verschillend pluimage werden aangesproken. De reacties waren heel divers: mensen die ronduit niet te spreken waren over het landelijk beleid en zeiden “rot op met die partij, Ik wil hier niks meer mee te maken hebben” tot een mevrouw in een Booster die zeer geïnteresseerd was in de provinciale standpunten van de PvdA. Ook een jongen wiens vader D66 stemt, wilde na mijn relaas toch ’s avonds de discussie met zijn vader aangaan.

Het bord van Noord-Holland met daarop de zaken waar de provincie en het waterschap zich bezighouden, werkte voor velen verhelderend; zeker m.b.t. de waterschappen.

Door ballonnen aan de kinderen uit te delen, had je makkelijk toegang tot de ouders. Dit resulteerde vaak in een aangenaam gesprek, waarbij de landelijke politiek op de achtergrond raakte. Velen vonden het ook vreemd dat de debatten gingen tussen de landelijke kopstukken i.p.v. de provinciale.

Kortom, het was een gezellig, soms lastig gesprek, maar zeker de moeite waard.

Harry Piket IMG_7268a

Harry Piket

Harry Piket

Ik ben geboren op 31 januari 1954 en opgegroeid in een katholiek gezin met 7 kinderen. Mijn hardwerkende vader, bedrijfsleider in een staalconstructie fabriek, oefende in zijn vrije tijd het oude ambacht van smid uit. Na de HAVO (Fioretti Collge te Lisse) ben ik naar de lerarenopleiding Zuid West Nederland gegaan en was ik na

Meer over Harry Piket