Kandidaten houden van onze grote gemeente Schagen en zijn er trots op

14 augustus 2021

Op woensdag 16 maart 2022 is de eerstvolgende verkiezing voor de gemeenteraad. Het spreekt vanzelf dat we in Schagen een evenwichtige, sociaal-democratisch gerichte, kandidatenlijst willen samenstellen.

Al onze leden, en alle mensen die voor 1 september 2021 lid van de PvdA worden, kunnen zich kandideren. We verwachten, naast de bestaande leden, vooral jongere, enthousiaste mensen om zich kandidaat te stellen.

Kandidaat
De kandidaten houden van onze grote gemeente Schagen en zijn er trots op. Ze hebben oog voor alle mensen in de dorpen en de stad. Wat goed gaat, wat beter mag. En als iets niet goed gaat, doen ze alles om de problemen op te lossen. Waar kansen liggen, pakken ze die op. Ze zijn eerlijk, oprecht, strijdvaardig en hebben een sociaal-democratische inborst.

Solliciteren
De kandidaat stelt een motivatiebrief op en levert daarbij een curriculum vitae. Dit wordt verzonden naar ons bestuurssecretariaat. Verder is het fijn als je een of twee korte aanbevelingen van goede bekenden kunt sturen. Daarin bevelen zij jouw kandidaatstelling voor de PvdA gemeenteraadsfractie aan.

Graag uiterlijk woensdag 1 september 2021 naar het e-mailadres [email protected].
Dus NIET naar het algemene e-mailadres!

Wat stuur je ons

  • De motivatiebrief. Deze bestaat uit maximaal 1 A4, waarin je de motivatie voor je kandidatuur toelicht, vertelt wat je drijft en wat je ambities zijn.
  • Een curriculum vitae. De cv heeft maximaal 2 A4, waarin je inzicht geeft in je opleiding en je persoonlijke ontwikkeling, werkervaring en maatschappelijke ervaring.
  • Een of twee korte aanbevelingen van mensen die jou goed kennen.

Vertrouwelijkheid
Als je kandidaat bent gaat de selectie-commissie altijd vertrouwelijk om met je kandidatuur.

Wij garanderen je dat je documenten alleen wordt ingezien door de voorzitter en de secretaris van het afdelingsbestuur en de leden van onze selectie-commissie. Na afloop van de selectieprocedure worden de brieven vernietigd.

Als je uiteindelijk op de kandidatenlijst komt, dan is je naam natuurlijk wel openbaar bekend.

De Stoomcursus Lokale Politiek
Het is best wel lastig om je kandidaat te stellen, als je onvoldoende weet van de gang van zaken in de gemeenteraad.

Wil jij ontdekken of de lokale politiek iets voor je is? Meld je dan aan voor een virtuele PvdA-stoomcursus lokale politiek op 17 of 24 augustus 2021 (19.30-21.15 uur). Klik hiervoor op de onderstaande link.

In een kleine twee uur neemt de PvdA je mee in de lokale politiek. Wat doet een PvdA raadslid? Wanneer kom je als inwoner in aanraking met de gemeente(raad)? En hoe werkt de kandidaatstellingsprocedure van de PvdA? Tijdens deze avonden delen verschillende PvdA raadsleden hun antwoorden op deze vragen.

Klik hier naar: wil-jij-pvda-raadslid-worden PvdA site

Erecode en bereidverklaring
Na ontvangst van bovenstaande zaken ontvang je binnen enkele weken van ons de erecode en de bereidverklaring. Deze moeten per ommegaande ondertekend worden teruggezonden.

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een kopie van je paspoort of identiteitskaart zullen we later in de procedure vragen.

Verloop
In de maanden september en oktober zullen de gesprekken volgen met de selectie-commissie. Hiervoor worden met jou een tijdstip en gespreksonderwerpen afgesproken. Gelet op de ontwikkelingen in de Corona-crisis verwachten wij dat de gesprekken gewoon persoonlijk zullen plaatsvinden. Dus niet digitaal.

De selectie-commissie stelt daarna een concept kandidatenlijst vast, met de voor hen meest gewenste volgorde van personen. Verder wordt er een lijsttrekker benoemd. Als daar voor jou een ambitie ligt, geef dat dan aan in je motivatiebrief. Over het eindresultaat, de concept kandidatenlijst, wordt je tijdig bericht.

Op de algemene ledenvergadering van 8 december 2021 wordt de kandidatenlijst, na bespreking, door middel van stemming bevestigd. Het is dus goed mogelijk dat er op de ledenvergadering nog veranderingen in de volgorde worden aangebracht.

Stel je kandidaat
En stimuleer anderen om zich kandidaat te stellen voor de PvdA-fractie in de gemeenteraad van Schagen.

Veel succes en graag tot in de fractie!

Het bestuur van de PvdA afdeling Schagen.