In memoriam Griet Nagel

10 mei 2022

Griet Nagel-Bouma is op 23 maart op de leeftijd van 79 jaar overleden in haar woonplaats Warmenhuizen. Haar gezondheid ging al enige tijd achteruit.

Griet is geboren op 21 april 1942 in Franeker. Ze was sinds 1979 lid van de PvdA. Jarenlang heeft ze in Appingedam gewoond en was daar ook raadslid.

Nadat ze in Warmenhuizen is komen wonen, samen met haar man Cees, heeft ze voor de PvdA afdeling in de voormalige gemeente Harenkarspel sinds de jaren negentig het secretariaat verzorgd. Uit die tijd stamt het PvdA blaadje ‘de Vlam’ van de afdeling Harenkarspel. Griet schreef daar regelmatig stukjes voor. Ze heeft voor de PvdA verschillende keren op de kandidatenlijst gestaan. Met Jan Schrijver, die toen ook in het bestuur zat reisde ze regelmatig af naar gewestelijke vergaderingen. Vanuit het bestuur werden partijbijeenkomsten georganiseerd. De bijeenkomst met Saskia Noorman-Den Uyl (destijds tweede-kamerlid) was zeer geslaagd.

Griet was zeer belezen en hun huis in Warmenhuizen stond vol met boeken.

Op 1 mei 2009 is ze door de PvdA gehuldigd voor haar jarenlange lidmaatschap (zie foto bovenaan). Als gewaardeerd lid werd ze ook daarna regelmatig bezocht op 1 mei. De laatste foto met Griet op 1 mei was in 2017 toen Marianne Jansen en Bertie van Mourik haar bezochten.

Griet met Marianne Jansen in 2017

Griet was een door en door sociaal persoon die solidariteit hoog in het vaandel had staan. Met haar overlijden is een echte sociaal-democraat heengegaan.