Graag betaalbare huizen in Dirkshorn-zuid

Door Mirjam van Musscher op 2 oktober 2018

Begin 2018 is het woningbouwplan Dirkshorn-zuid bekend gemaakt. Het gaat om 21 kavels van 500-1000 m2 bestemd voor vrijstaande woningen.

Voorlichtingsavond

Op 12 februari is er een voorlichtingsavond gehouden. Onder de belangstellenden waren er meerdere die aangaven liever een 2-1 kap woning te willen bouwen dan een vrijstaand huis. Ook de dorpsraad gaf te kennen liever ook goedkopere woningen te hebben gezien in het plan. De keuze om dit plan uit te voeren met vrijstaande huizen wordt door het college verdedigd met het argument dat er dan doorstroming ontstaat.

Kavels aanpassen

Omdat er ook behoefte is aan betaalbare huizen heeft de PvdA Schagen aan het college gevraagd om de mogelijkheid mee te nemen om desgewenst kavels samen te voegen en/of te delen zodat er voor toekomstige kopers de mogelijkheid bestaat om gezamenlijk een 2-1 of een 3-1 kap te bouwen. Volgens het bestemmingsplan mogen er op het betreffende stuk grond 30 woningen gebouwd worden zodat er een speelruimte is van 9 woningen extra.

Plan ter inzage

Inmiddels is het plan bijna gereed om ter inzage gelegd te worden. De PvdA Schagen zou graag zien dat bovengenoemde mogelijkheid benoemd wordt. Als er daardoor nog meer mensen kunnen doorstromen ontstaat er een win-win situatie.

Mirjam van Musscher

Mirjam van Musscher

Zeker zijn van een betaalbaar huis, dat is waar Mirjam zich hard voor wil maken. Er kan niet zoveel meer nieuw gebouwd worden en dan moet er vooral gebouwd worden waar de grootste behoefte aan is. Dat zijn met name starterswoningen en huizen voor kleine huishoudens. Na een lange carrière in de reclame is Mirjam

Meer over Mirjam van Musscher