Geslaagde dag van de duurzaamheid

Door Hans Heddes op 14 oktober 2018

Op de dag van de duurzaamheid, 10-10-2018, heeft de gemeente Schagen i.s.m. Hogeschool InHolland, de Hogeschool Arnhem-Nijmegen, lokale ondernemers, kinderen van verschillende basisscholen, het Regiuscollege en de Ondernemers Federatie Schagen een bijeenkomst in bioscoop Kinepolis Schagen georganiseerd.

Ontvangst

Een kleine 300 ondernemers werden rond 07.00h ontvangen door burgemeester Marian van Kampen en wethouder Hans Heddes. Na een duurzaam ontbijt werden er in twee rondes pitches en informatiebijeenkomsten aan het publiek voorgeschoteld.

Duurzame onderwerpen

Allerlei onderwerpen kwamen aan de orde, zoals de ontwikkeling van waterstof, duurzaam bouwen, hittestress-preventie, klimaatadaptatie, financiering van duurzaamheid, good practices, zonnepanelen en allerlei andere mogelijkheden om de toekomst op dit gebied in te vullen. Veel ondernemers uit onze regio zijn al goed op weg en geven door deze dag een kijkje in hun keuken.

Verbinden

“Verbinden” was het sleutelwoord en dat kwam in alle facetten aan de orde. De gemeente Schagen zelf geeft hierin het voorbeeld door als trekker te willen fungeren. Zonnepanelen op alle verenigingsgebouwen, scholen en eigen vastgoed, led in alle lantaarnpalen, het wagenpark vergroenen en het bereikbaar maken van mogelijke subsidiemogelijkheden.

Verbinden en faciliteren om het tempo van verduurzaming te versnellen kwamen tijdens de netwerklunch opnieuw ter sprake. Ruud Koornstra sloot het geheel op zijn eigen wijze af. Vol vuur over de kansen die geboden worden en de besparingen die deze opleveren. Kortom een zeer geslaagde dag!

Hans Heddes

Hans Heddes

Mijn naam is Hans Heddes, geboren in 1961 in Haringhuizen. Vanaf 2001 ben ik actief politiek betrokken voor de PvdA. Van 2003 tot 2006 als lid van de gemeenteraad Schagen en vervolgens van 2006 tot 2013 als wethouder voor deze gemeente met de portefeuille Samenlevingszaken. Van 2013 tot 2018 ben ik fractievoorzitter van de partij

Meer over Hans Heddes