25 juli 2013

De PvdA bij de Pontcivielen

De Partij van de Arbeid bij de Carnavalsvereniging  in Burgerbrug, wat moet je je daar nu bij voorstellen?

Tijdens de laatste fractievergadering voor de vakantie meldde Rolf Klant dat hij, in het kader van de permanente campagne, van plan was om met een “kraampje” op diverse jaarmarkten en / of braderieën te gaan staan. Dat deed hij in de voormalige gemeente Zijpe ook altijd. Hij zorgt dan goed beslagen ten ijs (ijs?? In deze hitte) te zijn door bijvoorbeeld een Bestemmingsplan mee te nemen, waarover veel gepraat wordt.

Dat leek en lijkt iedereen een goed idee, dus vooral doen.

Jaarmarkt Burgerbrug

De Jaarmarkt in Burgerbrug, georganiseerd door de Carnavalsvereniging De Pontcivielen, is de eerste. Trix en ik hebben er ondertussen voor gezorgd dat Rolf kan beschikken over PvdA- materiaal: vlaggen, ballonnen, pepermuntjes. En zelf heeft hij voor flyers van het Ombudsteam Noordkop gezorgd.

En Rolf krijgt een officiële marktkraam toegewezen. De Jaarmarkt wordt gehouden van 9.30 uur tot 16.00 uur.

Finish Tour de France

Enfin, voor het zover is krijgen alle fractie- , commissie- en bestuurleden en een aantal steunfractiemensen een mailtje: kan iemand misschien van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig zijn? Rolf wil namelijk graag de finish van de Tour de France zien.  Helaas, iedereen die hem zou kunnen vervangen is op dit moment met vakantie. En ik weet nog te weinig van alle Zijpense  toestanden  om eventuele vragen te kunnen beantwoorden.

Zoals de eerste opmerking die Rolf hoort over het verhogen van stageld van een camper. Door de harmonisatie van tarieven kan dat voor mensen die in Schagen staan (werd voorheen niets gerekend)

Heel onvoordelig uitpakken.

Bekend in heel voormalig Zijpe en omgeving

Maar bovendien: “iedereen” kent Rolf  en komt gezellig even een praatje maken, dat zou niet gebeuren als ze een vreemd gezicht in die rode PvdA- kraam zien.

Ik ben wel even naar Burgerbrug gefietst om Rolf op de foto te zetten en hem een pakje sap te brengen, want het was heet!!!!! Als de opgeblazen ballonnen beginnen te klappen van de hitte vind ik het tijd om op te stappen.

Ook maar even de Herboren Toren bezocht, waar Jannie Paarlberg zat op te passen in het kader van Kunstroute Zijpe. Heerlijk koel in de kerk.

Permanente campagne

Goed, wat zal de volgende actie zijn in het kader van permanente campagne? Wie heeft ideeën? Wie voert ze uit?

Door Bertie van Mourik